23948sdkhjf

Load up North flyttar till 2022

Nolia väljer att skjuta upp höstens Load up North i Boden till 2022.

– Vi ser det som oansvarigt att köra mässan redan i höst. För oss är det viktigt att kunna ge den fulla upplevelsen av Load Up North, både för våra utställare och besökare. Vår bedömning är, efter att ha talat med flera berörda parter, att läget är för osäkert för att mässan ska kunna genomföras i år, säger Nolias vd Jonas Dahlberg.

Senast mässan hölls i Boden blev den, enligt arrangören, en succé med publikrekord med över 7 000 besökare och nöjda utställare och det fanns förhoppningar om att årets evenemang skulle bli väl så lyckat.

– Arbetsmarknaden i Norr- och Västerbottens län är het. Investeringar på över 1 000 miljarder kronor planeras med hög efterfrågan på arbetskraft som följd. Samtidigt har de båda länen Sveriges lägsta arbetslöshet, säger Jonas Dahlberg.

– Det finns så enormt mycket som händer här uppe, med affärsmöjligheter som aldrig tidigare skådats. Därför gör det extra ont att inte kunna genomföra Load Up North. Samtidigt kommer tillväxten i Norrbotten att vara uthållig och då kan vi känna oss trygga med att det går att göra något extra av nästa års mässa.
Morgan Andersson