23948sdkhjf

Möt Telia på Kollektivtrafikdagen

19 maj genomförs det stora branschmötet Kollektivtrafikdagen från en studio i Solna – deltagarna får förutom talarna även möta utställare, en av dem är Telia.

Telia är blockpartner på Kollektivtrafikdagen 19 maj. Det handlar om Block 4, Det uppkopplade transportsystemet vilket så klart passar som hand i handske för ett företag som just Telia.

För mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anmäla deltagande – KLICKA HÄR!

Jenny Gustavsson jobbar med urbana transporter hos Telia och kommer att vara med på Kollektivtrafikdagen både som deltagare och digital utställare. Dagen startar klockan 9:00 under ledning av moderatorn Alexandra Pascalidou och inledningstalare är infrastrukturminister Tomas Enerth. Klockan 13:00 är det så dags för Telias block om det uppkopplade transportsystemet.

Hur jobbar Telia inom kollektivtrafik?

Telia har ett omfattande unikt helhetserbjudande inom kollektivtrafik med uppkopplade tjänster för passagerare, operatörer och förare för effektivare och hållbarare resor. Vi kan dessutom hjälpa våra kunder att förstå resenärers rörelsemönster med anonymiserad och aggregerad data från mobilnätet, säger Jenny Gustavsson, Head of Urban Transport på Telia. Hon fortsätter:

Det här möjliggör att trafikhuvudmän och operatörer kan få en integrerad lösning och kontroll med allt från Internet ombord, automatiserad passagerarräkning, biljettvalidering, EcoDriving till kommunikation mellan förare och trafikledning m.m. De kan dessutom får en bättre översikt över resenärsflödet och förståelse för transportbehovet från dörr till dörr, inte enbart från station till station. 5G är också en viktig möjliggörare för utvecklingen av autonoma fordon i kollektivtrafiken, där Telia är med i olika testprojekt.  

Hur kommer det sig att ni är med som partner till Kollektivtrafikdagen?

– Kollektivtrafiken står inför många utmaningar – inte minst nu under coronavirus-pandemin som har påverkat branschen stort och där resenärerna till mycket hög grad valt bilen framför kollektivtrafiken, i rädsla för att bli smittade. Under Kollektivtrafiksdagen så kommer ett stort fokus vara hur resandet i Kollektivtrafiken kan komma tillbaka till samma nivåer som innan pandemin. Vi är partner till Kollektivtrafikdagen för att träffa våra kollegor i branschen för att lyssna in och dela erfarenheter för hur vi tillsammans kan jobba för öka resandet framåt samt att göra kollektivtrafiken mer effektiv och hållbar – där passageraren står i centrum och får en bra upplevelse inför och under sin resa.

Har du och Telia någon erfarenhet av att genomföra "digitala utställningar" som det blir 19 maj?

– Vi har alltid haft ett stort fokus på det digitala men i nuvarande situation så har vi verkligen fått ställa om och bli ännu mer digitala – såväl att genomföra egna digitala event som att medverka på olika digitala konferenser som talare och utställare. Jag tycker att det fungerar riktigt bra! Det är klart att jag saknar att träffa alla branschkollegor - men plattformarna som finns optimerar verkligen upplevelsen för besökarna och vi får alla möjlighet att nätverka digitalt på bra sätt.

Vad hoppas ni få ut av Kollektivtrafikdagen 2021?

– Vi ser fram emot att möta branschen och alla kollegor här. Att få lyssna på intressanta presentationer, dela erfarenheter och möjligheter för utveckla kollektivtrafiken. Nu främst att få alla som reser att känna sig trygga men sedan framåt att se hur vi kan ökan kollektivtrafikresandet igen och optimera driften och göra den mer hållbar. Och så hoppas jag förstås att många besöker oss i vår digitala monter på plats där vi kommer berätta mer om vad vi gör på Telia inom kollektivtrafik!

Finns det fler tankar från er som du skulle vilja lyfta?

– Vi lanserade nyligen en rapport om digitaliseringen av kollektivtrafiken i Norden och Baltikum som visar de stora utmaningar som finns i branschen men även de digitala lösningarna som möter dessa. Riktigt spännande läsning! Om man är nyfiken på vår rapport kan man ladda hem den genom att klicka här!