23948sdkhjf

Bauma flyttar till hösten 2022

Den fortsatta globala smittspridningen gör att Münchenmässan väljer att senarelägga nästa års Bauma. Nya datum är 24-30 oktober 2022.

Volvo var tidigt ute med sitt besked om att utebli från nästa års Bauma. Sedan dess har även JCB och JLG valt att kliva av. Efter diskussioner med tunga företrädare för branschen har nu Münchenmässan valt att flytta fram den gigantiska tillställningen i ungefär ett halvår, till 24-30 oktober 2022.

Enligt arrangörerna är intresset för utställningen mycket stort med väldigt många bokningar trots pandemin. På grund av den omfattande globala smittspridningen finns dock allt för många frågetecken inför det planerade arrangemanget i april nästa år.

Då Bauma är en gigantisk apparat som senast lockade cirka 620 000 besökare till det drygt 600 000 kvadratmeter stora mässområdet och därför kräver lång framförhållning har arrangörerna redan nu i samråd med branschen valt att senarelägga mässan.

Det var inget lätt beslut. Men vi måste ta det nu innan deltagarna hunnit längre i planeringen och dragit på sig extra kostnader. Trots att vaccineringen kommit i gång är det tyvärr omöjligt att förutspå när pandemin kommer att vara under kontroll och resandet bedrivas utan nuvarande begränsningar. Förra gången hade vi deltagare från mer än 200 länder så det är ett logiskt beslut, säger Münchenmässans vd och styrelseordförande Klaus Dittrich.

Samtidigt blir det mer tid att jobba vidare med bland annat teknik som ökar möjligheten till digitala presentationer.

Människor över hela världen ska kunna delta på Bauma även om de inte reser till München, säger Klaus Dittrich.

I vanlig ordning aviseras världens största maskinvisning med omfattande inslag av morgondagens teknik. Bland annat utlovas inslag som visar fossilfri teknik, digitala byggarbetsplatser och autonoma maskiner.