23948sdkhjf

Stark start för Terranor i Sverige

Det börjar bra för Terranor som tagit hem tre kontrakt gällande drift och underhåll av statliga vägar på olika platser i Sverige med start 1 september.

Ett helt nytt varumärke har slagit sig in bland de svenska vägentreprenörerna. 4 november 2020 slutfördes NCC:s försäljning av den svenska och finska verksamheten inom division Road Services till det tyska noterade investmentbolaget Mutares. I och med förvärvet ändrades namnet på den tidigare NCC-verksamheten till Terranor i både Sverige och Finland.

Förvärvet inkluderade löpande kontrakt, personal, maskiner och utrustning. För det svenska bolaget, med huvudkontoret i Solna, rör det sig om 180 anställda och en omsättning kring 900 miljoner kronor.

Det nybildade företaget visar nu att det inte tänker nöja sig med att förvalta redan existerande kontrakt. Nu handlar det om tillväxt. Företaget har tagit hem tre kontrakt, samtliga på fyra år med möjlighet till option i upp till ytterligare två år. Det sammanlagda kontraktsvärdet anges till drygt 500 miljoner kronor.

– Det här är en perfekt start för Terranor. Det känns bra och roligt att vi försvarar kontraktet i Örebro och minst lika bra och roligt är att vi vinner två nya områden för oss, Nyköping och Vännäs driftområde, säger Terranors Sverigechef Per Sjöblom.