23948sdkhjf

Pålplintar satsar på husbyggnadselement

Pålplintar har länge tillverkat och levererat betongpålar och väggelement till Förbifart Stockholm. Nu utökas produktionen med byggelement även för traditionell husbyggnad.

Vår närhet till Stockholm ger oss goda förutsättningar att leverera betongelement med stor tidsprecision och med minsta möjliga miljöpåverkan. Branschen står inför stora utmaningar med tydliga klimatmål och där känner vi att vi kan bidra på ett positivt sätt, säger Per Ingeson, verksamhetsansvarig på Pålplintar.

Pålplintar har sin verksamhet strategiskt placerad i Nykvarn längs E20, mindre än en timmes bilresa från Stockholm. Företaget har länge tillverkat och levererat betongpålar och väggelement till Förbifart Stockholm. Nu breddas tillverkningen med bland annat väggar och balkonger i prefabricerad betong till bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. De första kontrakten omfattar leveranser till byggaktörer i Uppsala, Stockholm och Södertälje..

Företaget, som ingår i AF Gruppen, har även knutit till sig väletablerade transportörer för att säkerställa väl fungerande leveranser.

Valet av vår samarbetspartner på transportsidan, Braås Åkeri, avgjordes av lyhördheten kring våra kunders behov, men också av att åkeriet använder 100 procent förnybar HVO i sina bilar, säger Per Ingeson.

Håkan Andersson, vd och ägare till Braås Åkerii, berättar att han följt AF Gruppens satsning i Sverige med intresse och ser fram mot samarbetet med Pålplintar.

Tillsammans med vår partner, Åvik Transport, bildar vi ett starkt team. Vi knyter samman olika aktörer till en fungerande grupp som ser till att leveransen kommer i tid, säger han.