23948sdkhjf

Wadman frågas ut på Kollektivtrafikdagen

Svensk Kollektivtrafiks nye vd Johan Wadman kommer till Kollektivtrafikdagen 19 maj – han blir där utfrågad av branschens stora organisationer.

Johan Wadman var tidigare trafikdirektör i region Uppsala med ansvar för UL som kör regionens kollektivtrafik. I slutet av 2020 tog han över vd-posten för Svensk Kollektivtrafik som är bransch- och intresseorganisateion för de regionala kollektivtrafikmyndigheterna och länstrafikbolagen i Sverige. Han är på så vis involverade i hela Sveriges samlade kollektivtrafik.

På det helt coronasäkra Kollektivtrafikdagen som sänds från en studio i Solna 19 maj är Johan Wadman därför en självklar deltagare. Under dagens tredje block, ”Hur ska kollektivtrafiken kunna utvecklas i det nya normala?”, kommer två andra tungviktare inom Kollektivtrafiksverige att känna den nye vd:n på pulsen: Det är Anna Grönlund, branschchef för Sveriges Bussföretag och Björn Westerberg, branschchef för Tågföretagen som vill veta hur Johan Wadman och Svensk Kollektivtrafik ser på frågan om kollektivtrafikens återkomst nu och när pandemin så sakteliga klingar av (för det gör den förr eller senare).

För mer information och möjlighet att anmäla deltagande i Kollektivrtafikdagen 2019 – KLICKA HÄR!

I tider som dessa är det viktigt att branschen samlas på de sätt som står till buds. Och arrangörerna av Kollektivtrafikdagen kommer att göra sitt yttersta för att upplevelsen ska bli så nära fysisk närvaro som det är möjligt med dagens teknik. Rutinerade Alexandra Pascalidou är dagens moderator, infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder och det blir även tid för digitalt nätverkande med utställarna.