23948sdkhjf

Rekonstruktionen misslyckades Multidocker i konkurs

15 december inleddes en företagsrekonstruktion av Multidocker. Försöket misslyckades. Nu är det Norrköpingsbaserade företaget försatt i konkurs.

Från att ha haft en tydlig handlingsplan och stark tro på en snabb och framgångsrik rekonstruktion måste vi nu meddela det tråkiga beslutet att det inte går, då avtal om likvida medel inte hölls, säger företagets styrelseordförande Percy Österström.

Året 2020 innebar ett tufft försäljningsår för MultiDocker. Trots en hög efterfrågan i Nordamerika i början av året stannade försäljningen drastiskt av till följd av covid-19-pandemin.

Så sent som för ett par månader sedan såg rekonstruktionsarbetet lovande ut. Läs mer här.

Företagsledningen såg dock inga möjligheter att genomföra rekonstruktionen när utlovade likvida medel uteblev och valde i stället att begära företaget i konkurs. Detta har nu fastställs av Norrköpings tingsrätt. Konkursförvaltare är Henrik Ringborg från Kihlstedts Advokatbyrå i Norrköping.

I nära samarbete med Caterpillar utvecklar, tillverkar och säljer Multidocker maskiner och logistiklösningar för materialhantering i hamnar och terminaler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078