23948sdkhjf

Arctic Infras hittills största order

I september inleder Arctic Infra uppdraget att svara för drift och underhåll av cirka 1 606 kilometer statliga vägar i Gällivare och Pajala. Ordern värd cirka 340 miljoner kronor är företagets hittills största.

Arctic Infra ska för Trafikverkets räkning svara för basunderhåll både sommar- och vintertid i Pajala och Gällivare. Uppdraget som inleds i september sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare två.

Kvaliteten på vägnätet inom Gällivare och Pajala har stor betydelse för hela närområdet. Det jobb vi gjort blir en del av att säkerställa malmtransporternas framfart, turistnäringens tillväxt och att pendlare kan ta sig till och från jobbet, säger företagets arbetschef Daniel Isaksson.

Under vintern omfattar uppdraget bland annat snöröjning och halkbekämpning. På sommaren rör det sig om vägunderhåll som beläggning, avvattningsåtgärder och räckesarbeten. I åtagandet ingår även jourberedskap dygnet runt inom ramen för avtalet.

Inspektioner genomförs regelbundet för att säkerställa att vägarna uppfyller standardkraven.

I det här projektet har vi möjlighet att nyttja hela vår organisation, med dess bredd och spetskompetens. Vi känner ödmjukhet och respekt inför uppdraget, samtidigt som vi vet att det bara är början på vår resa, säger företagets vd Mikael Johansson.

Arctic Infra är ett nystartat mark- och anläggningsföretag med huvudkontor i Luleå med Norr- och Västerbotten som primärt verksamhetsområde. Företaget ingår i GM Investment Group med systerbolagen Gällivare Frakt och Dalton Fastigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.224