23948sdkhjf

Grönt ljus för ny stadsdel i Solna

Kommunfullmäktige i Solna har nu givit klartecken för en helt ny stadsdel med mer än 600 bostäder, 2 000 kontorsplatser och ett flertal kommersiella lokaler i anslutning till den blivande tunnelbanestationen Södra Hagalund.

I dag är Solnavägen en tungt trafikerad trafikled som binder samman Solna centrum med Stockholms innerstad. Nu är tanken att gatan ska omvandlas till en stadsboulevard där fokus kommer att ligga på cykel, gång och kollektivtrafik.

Här placeras också för en av tre nya stationer i tunnelbanans gula linje som ska binda samman Odenplan med Arenastaden. Ambitionen är att ge området nytt liv genom en storsatsning på bostäder, kontor och butiker. Sedan kommunfullmäktige i Solna nu antagit en detaljplan för området som döpts till Södra Hagalund går utvecklingsarbetet in i en helt ny fas.

Ansvariga för utvecklingen av ett område med bland annat drygt 600 bostäder och 2 000 kontorsplatser ligger hos Nordr i samarbete med Solna Stad.

För norska Nordr innebär projektet den hittills största markinvesteringen i Sverige. Blickfånget blir ett tolv våningar högt kontorshus som byggs med stora gröna terrasser och med kompletterande kommersiella lokaler för exempelvis restauranger, butiker och gym.

Nordr är först ut i utvecklingen av Solnavägen och vi tror verkligen på detta läge. Boende och besökare i området kommer att ha direktaccess till nya gula linjen av tunnelbanan med dess koppling till flera pendeltågslinjer och annan kollektivtrafik. Solnavägens nya utformning som en urban stadsgata likt en boulevard mellan Solna centrum och Stockholms innerstad kommer att bidra ytterligare till nytt liv och flöde i området, förutspår Kristian Ericsson, affärschef för stora projekt på Nordr.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094