23948sdkhjf

Läsare av fingeravtryck på bygget

Åke Sundvall tar nu biometri till hjälp för att säkerställa att det verkligen är rätt personer som befinner sig på byggarbetsplatsen, inte bara rätt passerkort. Först ut att testa den nya tekniken är ett bostadsprojekt i Stockholmsstadsdelen Bredäng.

Genom biometrisk avläsning av ett fingeravtryck i kombination med den standard som branschen valt för ID-kort – ID06 – stärks säkerheten på byggarbetsplatserna genom att enbart personer med rätt behörighet bereds tillträde. Genom att införa läsning av fingeravtryck motverkas aktivt möjligheten att manipulera identiteter och kort.

Åke Sundvall har ställt sig bakom byggmarknadskommissionen att motverka fusk och oegentligheter i byggbranschen. När vi hörde om detta nya sätt att identifiera och kontrollera att rätt personal är på våra byggarbetsplatser kändes det naturligt att ta det steget, säger Hanna Lindskog, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.

Åke Sundvall har tecknat avtal med Assa Abloy Construction om att som ett av de första svenska byggbolagen använda den nya biometriska tekniken vid inpasseringskontroll på byggarbetsplatser.

De biometriska accesspunkterna kommer inte bara att finnas vid in- och utpasseringsgrindar utan placeras också vid andra viktiga accesspunkter dit enbart delar av medarbetarstyrkan har tillträde.

Först ut att testa biometrisk inpassering blir projektet Panorama i Bredäng där Åke Sundvall uppför bostadsrätter i samarbete med Heba. Förhoppningen är att den nya tekniken inte bara ska öka säkerheten utan också effektivisera inskrivning och access till byggarbetsplatserna.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.093