23948sdkhjf

Auktionär ökar takten online

När Ritchie Bros i mars 2020 övergick till helt digitala auktioner på grund av covid-19-pandemin noterades en märkbar ökning av antalet deltagare. Därför aviserar företaget nu att de tidigare fem auktioner om året som hölls på Moerdijk ökar till sju.

I morgon, 10 februari, inleder Ritchie Bros en tredagars auktion i Moerdijk i Nederländerna. Mer än 2 400 objekt har, enligt företaget, samlats på auktionsområdet där de, som tidigare, kan inspekteras av intresserade köpare.

Den stora skillnaden mellan auktionerna i dag och innan pandemin, är att det inte längre finns några auktionsutropare. De tidsbestämda auktionerna ger budgivarna mer tid att lägga bud, säger Peder Johansson, Territority Manager Sweden på Ritchie Bros.

Flertalet potentiella köpare hittar dock den information de behöver på företagets webbplats där varje artikel finns listad, med relevanta data och foton.

Tidigare var köpare och säljare tvungna att invänta ett schemalagt auktionstillfälle. I dag är verksamheten kompletterad med nätbaserade marknadsplatser där objekt kan köpas och säljas, dygnet runt.

Övergången till helt digitala auktioner innebär, enligt företaget en stor ökning av antalet deltagare runt om i världen. Sverige är inget undantag.

– Trots pandemin fortsatte auktionerna att vara ett bra ställe att köpa och sälja, med budgivare som deltog från hela världen. Vi såg fler svenska kunder som surfade runt bland objekten, köpte och sålde på våra auktioner och marknadsplatser än någonsin tidigare. På Marketplace-E, vår online-marknadsplats där det ständigt pågår auktioner sålde vi fler än 150 maskiner i Norden förra året, säger Peder Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125