23948sdkhjf

Eftermarknadsjätte satsar tungt

Meca gör en storsatsning på reservdelar för tunga fordon. Förra årets pilotsatsning på fem lager för tunga fordon skalas upp till 30. Reservdelssortimentet utlovas omfatta transport- och lastbilar från flertalet tillverkare.

Eftermarknaden för tunga fordon omsätter årligen miljardbelopp i Sverige. Enligt Meca har återförsäljarna närmare 80 procent av andelarna för eftermarknadsaffären inom tunga fordon. Efter en pilotsatsning på fem reservdelslager anpassade till tunga fordon under 2020 är bedömningen att det finns utrymme för en större satsning av en oberoende leverantör och därför är avsikten att etablera ytterligare 25 lager av samma typ.

Vi ser stora fördelar för kunderna med fler leverantörer, där vi som fristående aktör bidrar med högre tillgänglighet, prisvärdhet och snabba leveranser, hävdar Carl Johan Åström, vd för Meca Sweden.

Vår ambition är att ta minst lika stor andel av tunga fordonseftermarknaden som vi har på personbilssegmentet i Sverige.

Målsättningen är att de 30 strategiskt valda lagerpunkterna till hösten ska kunna ge en rikstäckande tillgänglighet med leverans samma dag som beställningen görs  till de flesta orter i Sverige.

– Vårt helhetserbjudande inom både reservdelar och utrustning kompletteras av vår digitala reservdelskatalog som implementeras i fas med utbyggnaden av de nya lagerpunkterna. Därtill utbildas omkring 60 medarbetare inom tunga fordon, säger Magnus Velen, försäljningschef för tunga fordon.

För närvarande utlovas närmare 100 000 artiklar via lokala och centrala lager i Sverige tack vare samarbeten med de största OE-leverantörerna. Enligt företaget omfattar reservdelssortiment de flesta fabrikat av transport- och lastbilar med leverans oftast inom en till två timmar och senast dagen efter beställning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.573