23948sdkhjf

Väderstad storsatsar

Väderstad räds inte coronatider. Tvärtom nådde den östgötska producenten av lantbruksutrustning rekordomsättning under förra året och med förväntningar om fortsatt tillväxt investeras nu 125 miljoner kronor i ett helt nytt fabrikscenter som ska stå klart 2022.

Under ett år präglat av covid-19-pandemin, som bland annat tvingade fram två veckors extra produktionsstopp, nådde Väderstad rekordomsättningen 3,4 miljarder kronor under 2020 och rapporterar dessutom en resultatförbättring från 172 miljoner kronor 2019 till 212 miljoner.

– Försäljningen fortsätter att öka i många länder, bland annat på viktiga marknader som Sverige, Tyskland, Frankrike och Ryssland. Det ser också väldigt bra ut inför nästa år, jag vill särskilt lyfta fram Kanada där vår försäljning nu har börjat lyfta rejält. Det finns all anledning att se optimistiskt på framtiden, säger Nicklas Bjersér, VP Finance på Väderstad.

Uttryckt på annat sätt anger företaget en omsättningsökning på 43 procent under perioden 2017 - 2020.

– Vi har sett en otroligt stark efterfrågan på våra produkter de senaste åren. Vi tror och hoppas på att det kommer att fortsätta. För att kunna fortsätta växa och ytterligare stärka kvalitén i allt vi gör har vi beslutat att bygga ett helt nytt fabrikscenter i Väderstad, säger företagets vd Mats Båverud.

Företaget investerar därför cirka 125 miljoner kronor i den nya anläggningen med förhoppningen att den efter färdigställandet 2022 ska göra företaget väl rustat för att hantera de möjligheter och utmaningar som väntar framöver.

Med vårt nya fabrikscenter säkerställer vi att vi kan fortsätta att satsa och investera för att vara det företag som driver utvecklingen även för morgondagens lantbruk, säger Mats Båverud.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109