23948sdkhjf

Volvos kompakta elmaskiner nu hos kund nära dig

På Bauma 2019 lanserade Volvo CE sin kommande generation eldrivna kompaktmaskiner. Bland de första beställarna fanns Veidekke och K Baugerød Anlegg som nu fått ta emot sina maskiner.

Volvo CE stack ut hakan rejält när företaget gjorde sin världslansering av elektriskt drivna kompaktmaskiner på Bauma våren 2019. Läs mer här.

De nya fossilfria modellerna blev mycket väl mottagna, men minst lika intressant var att de inte skulle bli en komplettering till företagets utbud av mindre maskiner utan de skulle helt ersätta det tidigare sortimentet av fossilt drivna maskiner i den storleksklassen.

Sedan dess har maskinerna testats och vidareutvecklats innan de nu börjar levereras ut till kund. Nu i veckan har de två första maskinerna levererats till två återkommande Volvokunder i Norge: K Baugerød Anlegg har fått sin ECR25, en minigrävare som ska användas vid ledningsarbeten och kabeldragningar i centrala Oslo medan Veidekkes L25 hjullastare ska användas vid uppdrag för den norska motsvarigheten till Trafikverket.

Våra kunder efterfrågar mer miljöanpassade lösningar och vi vill ligga i utvecklingens framkant. Den nya tysta och emissionsfria minigrävaren kommer också att medföra en omedelbar förbättring av arbetsmiljön för såväl föraren som för andra som jobbar i maskinens närhet, säger Sara Iselin Nysveen Bakke, vd på K Baugerød Anlegg.

Veidekkes maskinchef Are Ellefsrud menar att den nya maskinen är ett sätt att visa för såväl kunder som allmänheten i stort att företaget tar sitt ansvar i kampen mot den pågående klimatförändringen.

Volvo CE lovar att företaget ersatt den tidigare förbränningsmotorn med elektriska motorer och ett 48 volts litiumjon-batteri som tillsammans ger samma produktivitet och effektivitet som tidigare, men dessutom med mindre buller, inga avgaser, inga vibrationer och enklare underhåll.

Dessutom lovas att ett fulladdat batteri ska klara åtta timmars arbete och att maskinen kan laddas exempelvis över natten via ett vanligt eluttag.

Enligt Melker Jernberg är det till stor del tack vare framåtsyftande företag som K Baugerød Anlegg och Veidekke, företag som tar klimatfrågan på allvar, som utvecklingen av klimatsmarta och hållbara lösningar inom infrastrukturen kan fortgå.

Genom ett nära samarbete kan vi ta till oss ny kunskap snabbare, skynda på utvecklingen av ett fossilfritt samhälle och hjälpa till i byggandet av den värld vi vill leva i, säger Melker Jernberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078