23948sdkhjf

Entreprenad Live tror fortfarande på mässor i år

Intermat, Samoter och Maskinexpo har nyligen valt att skjuta årets vårmässor för entreprenadmaskiner på framtiden. Entreprenad Live bryter mönstret och hoppas fortfarande kunna köra dubbla mässor i år – Göteborg i vår och Ring Knutstorp i höst.

Det kan verka vara ett önsketänkande under rådande epidemiologiskt läge, men vi har täta och löpande kontakter med Folkhälsomyndigheten genom Publikrådet, som är regeringens kanal för att föra en strukturerad dialog med berörda arrangörer inom såväl kultur- och idrottssektorn som det civila samhället och besöksnäringen, säger Peter Eriksson på Entreprenad Live.

Jag har kontakter med dem varje vecka om situationen. Samtliga aktörer är medvetna om att nuvarande regler har stor negativ inverkan på arrangörer, kunder och kunders kunder på verksamheter som är verksamma inom offentliga sammankomster. Det betyder att viljan är stor för att så snart som möjligt öppna upp verksamheter som kan anses säkra ur smittskyddssynpunkt.

Jag säger inte att det går, men våra kontakter med Publikrådet är positiva. Utomhus, inget resande med kollektivtrafik till våra mässor, en genomtänkt och detaljerad handlingsplan och vaccinering som pågår gör att vi är positiva.

Mässor sorterar under Ordningslagen och drabbas därför hårt av en del restriktioner, det är en anledning till att Pandemilagen tillkommit. Den är dock inte bara till för att snabbt kunna skärpa restriktioner, den kan också användas för att snabbt skapa lättnader, något som Peter Eriksson hoppas kan bli fallet om det behövs.

Våra mässor arrangeras utomhus på stora arealer. Detta är en mycket positiv förutsättning för oss. Besöksdensiteten är låg på ett mässområde på cirka 60 000 kvadratmeter och andelen kunder som transporterar sig till mässan med kollektivtrafik är mycket låg. Vi har också tagit fram en riskbedömning och riskanalys för våra arrangemang som tydligt beskriver våra förutsättningar och åtgärder för att möjliggöra säkra genomföranden. Våra ansökningar för arrangemangen är inne och nu tittar länsstyrelsen, som är nationell samordnare för tillsynen av covid-19 på detta och vi hoppas att senast den sista februari kunna ge slutliga besked om bägge våra arrangemang 2021, säger han.

– Vi har stor förståelse för att framförhållning och planering är avgörande för alla våra kunder. Samtidigt är vår uppfattning efter dialog med utställare och besökare att mässorna är viktiga för branschen och efterfrågan om att kunna träffas igen är mycket stor. Båda mässorna ligger bra till bokningsmässigt. Göteborgsmässan är i princip fullbokad och mässan i Skåne är uppbokad till cirka 60 procent, säger Peter Eriksson.

Än så länge håller därmed Peter Eriksson fast vid planerna på att genomföra Entreprenad Live i Göteborg 20-22 maj och på Ring Knutstorp 16-18 september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.111