23948sdkhjf

Fusion stärker AF Gruppen i Göteborg

Göteborg står inför gigantiska satsningar inom såväl infrastruktur som husbyggnad. Det tilltalar AF Gruppen som nu väljer att slå samman sina båda Göteborgsbaserade byggföretag för att bland annat kunna vara med i konkurrensen om fler större uppdrag framöver.

AF Gruppen bildades 1985 för att satsa på tunga anläggningsprojekt i Norge. I dag sysselsätter koncernen cirka 5 500 medarbetare med Sverige som en allt väsentligare del av verksamheten. Ett stort steg i tillväxtstrategin togs i augusti 2019 då koncernen övertog en majoritetsandel i Betonmast, en av Norges största bygg- och anläggningskoncerner, som tagit för sig rejält på den svenska marknaden. Läs mer här.

Betonmast har sedan starten i Sverige 2014 satsat på de tre storstadsområdena Göteborg, Malmö och Mälardalen med det svenska huvudkontoret i Göteborg. Under 2019 uppnåddes en omsättning på något över 1,3 miljarder svenska kronor.

I Göteborg finns även AF Bygg Göteborg som också ingår i AF Gruppen. Med förväntningar om fortsatt stor efterfrågan på många och ofta stora projekt i Göteborgsregionen väljer AF Gruppen därför att slå samman sina två Göteborgsbaserade byggföretag.

Vi vill samla kompetensen, kapaciteten och erfarenheten från våra byggföretag i Göteborgsregionen i ett företag. Målet är att öka vår kraft att konkurrera om större byggentreprenader och mer komplexa projekt. Förändringen kommer att bli till fördel för både byggherrar, samarbetspartners och medarbetare, säger Andreas Rydbo, vd för AF Gruppen Sverige.

Verksamheten som totalt sysselsätter cirka 70 medarbetare kommer, med start i dag 18 januari, att ledas av Magnus Attemalm, för närvarande vd i Betonmast Göteborg.

Vi ser det här som en bra lösning både för Betonmast och för AF Gruppen. Vi är två stora lokala aktörer som nu kan jobba både bredare och mer effektivt under samma tak, säger Mattias Gustafson, vd för Betonmast Sverige.

Sammanslagningen sker genom att aktierna i AF Bygg Göteborg förvärvas av Betonmast – enligt planerna ska det ske under årets andra kvartal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062