23948sdkhjf

Maskinexpo ställs in 2021

”Vi inser att det inte kommer att vara tillåtet att arrangera ett MaskinExpo i maj 2021.”

Coronapandemin fick det mesta att stå still 2020. Trots att vaccin nu finns inom räckhåll har många mässor känt sig tvungna att ställa in även de evenemang som planerats till 2021.

Nu har även Maskinexpo valt att skjuta upp sin mässa, som skulle gått av stapeln i slutet av maj.

Arrangörerna väntade rätt länge med att ta det stora beslutet. I stället för att låta bilan falla redan i oktober stod hoppet till att Maskinexpo, och andra andra arrangörer av större evenemang, skulle hinna få klara besked om vad som gäller för sommaren i början av året. Även om tiden var knapp skulle man då ändå genomföra mässan, var tanken.

Det hoppet är dock släckt nu.

”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”, heter det. Dessvärre gäller det inte pandemiåret 2021, för nu har åtminstone vi evenemangs-arrangörer fått vänta för länge”, skriver marknadsansvariga Carina Tegelberg i ett pressmeddelande.

Hon konstaterar att en strängare pandemilag nyss trätt i kraft, att smittspridningen ökat och att statsepidemiologen hoppas att majoriteten av svenskarna ska vara vaccinerade innan den 1 juli, och tolkar detta som tydliga tecken på att evenemang av Maskinexpos omfattning inte kommer att tillåtas.

”Arrangerar man, som vi, en branschmässa med 15 000-20 000 besökare, då är det långt från regeringens olika mål på 4, 8, 50 eller 500 personer. Att vi har ett område som är utomhus och en miljon kvadratmeter stort verkar inte hjälpa. Vi inser att det inte kommer att vara tillåtet att arrangera ett MaskinExpo i maj 2021”.

Carina Tegelberg noterar att beskedet drabbar många aktörer

”Det här är väldigt tråkigt för oss arrangörer, för utställare varav många räknar in viktig försäljning på mässan och för besökare som vant sig vid att se allt nytt på ett och samma ställe. Därutöver innebär en inställd mässa ett ekonomiskt bakslag för transportföretag, underleverantörer, tältbyggare och restauratörer, hotell och för media hos vilka både vi och utställare annonserar inför mässan. Liv och hälsa är naturligtvis det som är viktigast och med det i minne informerar vi dag våra utställare om beslutet att inte arrangera.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094