23948sdkhjf

Maskinuthyrare storhandlar plogar

Arento gick ”all-in” och valde en helt ny modell när det skulle handlas snöplogar inför säsongen.

Snön har yrt mer än vanligt på sistone men även inför en ”normal” säsong måste maskinuthyrare ha bra plogar i gott skick att erbjuda sina kunder.

Arento var därför i köptagen nyligen, företaget behövde fylla på ploglagret inför säsongen och hade gjort en kravlista inför shoppingturen.

De letade framförallt efter  plogar av säkerhetstyp med fjädrande stålhållare och gjorda för så kallad ”svart väg”.

Valet föll på Mählers nylanserade moduluppbyggda diagonalplog DPM och det visade sig att Arento var så nöjda med den att man slog till rejält och köpte hela 17 plogar.

  Ja, Mählers nya plog uppfyllde våra kriterier och verkade så pass intressant att vi beslutade oss för att gå ”all in” på den, säger Stefan Johansson, maskinchef på Arento, i pressmeddelandet.

Enligt Arento valde man att storhandla eftersom man tror att modulplogen, som uppges vara specifikt designad för att vara ”svartvägsplog”, med utlösande och individuellt upphängda skärhållare, ska klara jobbet på ett bra sätt.

– Det är höga krav att få en ren körbana som möjligt för att förhindra återfrysning. Nya plogen blir perfekt för att möta dessa krav, säger Stefan Johansson, som har använt Mählers produkter själv.  

  Jag körde 18 år på ett familjeägt företag åt Svevia i Ånge och då körde vi med Mählers diagonal- och sidoplogar på våra lastbilar och dessutom hade vi Mählers sidoplog på våra väghyvlar.

Säkerheten var en annan viktig faktor. Enligt pressmeddelandet uppskattar Arento speciellt de  fjädrande stålhållarna på DPM, en finess som uppges göra plogen väldigt ”förlåtande” och bidra till en säkrare väghållning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078