23948sdkhjf

SMP:s nya ordförande lägger ribban högt

I februari tar Patrik Lindqvist över som vd och koncernchef för SMP Parts och nu i januari tar Hans Lidén över som styrelseordförande efter Finn Johnsson. Och ribban ligger högt. Det uttalade målet är att göra företaget till marknadsledare inom grävmaskinsredskap.

Vi har en stark ledningsgrupp på plats och sporrande planer att bli marknadsledande i vår industri. Jag är mycket entusiastisk över möjligheten att vara en del av bolagets tillväxtresa. Vi ska bli det första valet för både slutanvändare, distributörer och OEM, säger SMP Parts nye styrelseordförande Hans Lidén.

Finn Johnsson kliver nu av ordförandestolen efter sex år, en period då företaget nästan dubblats i storlek, stärkt sin internationella position och lanserat många nya produkter. Parallellt har investeringar gjorts i såväl produktutveckling som produktion. Han räknar med att Hans Lidén har den kunskap och erfarenhet som krävs för att lyfta företaget till en helt ny nivå.

Vi har en ny vd samt ledningsgrupp på plats och bra momentum. Då vi nu har etablerat en stark grund så är det mycket tryggt att lämna över stafettpinnen till Hans Lidén. Hans har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i svensk industri och jag är övertygad om att han har rätt profil att leda SMP till framtida framgångar säger Finn Johnsson.

Daniel Nilsson, partner på MVI och SMP:s största ägare, delar den uppfattningen liksom Mattias Silfversparre, Fouriertransforms representant och näst största ägare i SMP.

Med Hans gedigna industriella kunnande så tar vi nästa steg i att förstärka SMP:s lokala och internationella marknadsnärvaro. Försäljning till OEM-kunder är ett viktigt område och Hans har mycket stort kunnande kring detta från sin tid inom industrin. Ökat fokus på OEM-försäljning är ett viktigt steg för att göra SMP till marknadsledare inom grävmaskinsredskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094