23948sdkhjf

Finska plogar för pickuper

Plogning med pickuper kan nu göras tystare, bekvämare och säkrare än tidigare. Löftet kommer från finska Ficon som nu slår ett slag för en serie uppgraderade hydrauliska pickupplogar.

Förra året började GT Trading Entreprenadmaskiner i Bro, norr om Stockholm, samarbeta med finska FC-Produkter som bland annat erbjuder produkter för underhåll av vintervägar och fastighetsskötsel.

En väsentlig del i produktutbudet kommer från Ficon som bland annat har snöplogar och sandspridare för pickuper på programmet. Snöplogarna är genomgående utrustade med hydraulisk tryckfunktion och har en patenterad lyftram med flexibla gummielement.

Den senaste ploggenerationen har en lutningsvinkel som ökats upp till åtta grader. Därmed utlovas en bättre anpassning till den yta som plogas, något som ska garantera en mjukare och tystare körning, ett bättre arbetsresultat och minskad belastning på bilen.

En patenterad utlösare för diagonalplogar låter plogen ge efter om den träffar hårda hinder. Detta minimerar belastningen på bilen och plogen samt förlänger livslängden för båda.

Enligt tillverkaren är företaget ensamt om att erbjuda press down-funktion utan tidsbegränsning till sina plogar, vilket hjälper till att riva hård snö och is.

Den mest populära plogmodellen är den 2,3 meter breda vikplogen V2300E, med vingar av höghållfast stål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078