23948sdkhjf

Ägarskifte i Thormans Entreprenad

Green Landscaping Group fortsätter sin tillväxtresa genom förvärvet av Thormans Entreprenad som är verksamt inom skötsel av utemiljöer i främst Östergötland.

Thormans Entreprenad är ett välkänt bolag i branschen och har genom åren lyckats med en imponerande tillväxt. Lönsamheten har dock fått stå tillbaka vilket är vanligt när fokus legat på tillväxt. Vi har tillsammans med bolagets ledning kommit fram till en ny strategi som innebär ökad fokus på lönsamhet och kundnytta framför tillväxt. Vår bedömning är att lönsamheten kan lyftas väsentligt genom det pågående strategiskiftet och med hjälp av den infrastruktur som Green Landscaping Group tillför bolaget, säger Johan Nordström, koncernchef för Green Landscaping Group.

Förvärvet finansieras genom en kombination av egen kassa och emission av egna aktier riktad till de tidigare ägarna som nu i stället är delägare i Green Landscaping.

Thormans Entreprenad grundades 2003 och har sedan starten skött utemiljöer åt kommuner och fastighetsägare. Omsättningen anges till drygt 100 miljoner kronor, vilket uppnås med cirka 100 anställda. Sedan december ingår företaget nu i en koncern med avsevärt större bredd och ekonomiska muskler.

Green Landscaping har bland annat efter en rad företagsförvärv uppnått en omsättning som anges till drygt två miljarder kronor med cirka 1 300 medarbetare.

Att bli en del av Green Landscaping Group är för oss ett naturligt steg och därigenom fortsätta utveckla bolaget, säger Anders Corazza, vd för Thormans Entreprenad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094