23948sdkhjf

Wessman tar för sig inom styrd borrning

Styrd borrning kommer i fortsättningen att väga betydligt tyngre än tidigare för Wessman Drilling Solution. Anledningen är ett tvåårigt ramavtal med JW Brunnsborrning som gör att antalet borrekipage nu dubblas från ett till två.

Styrd borrning eller horisontalborrning är en metod som bland annat används vid förläggning av infrastruktur för fiberkabel och elnät. Metoden har blivit ett allt populärare alternativ till att gräva upp den mark där ledningarna ska dras. Inte minst kan metoden vara värdefull då trafikleder och vattendrag ska korsas.

Ett av de företag som har styrd borrning på programmet är Wessman Drilling Solution som bildades våren 2017 då Hälsinge Entreprenad förvärvade Wessman Entreprenad genom en inkråmsaffär. Under hösten 2017 förvärvades även Brunnsborrning i Sörbo, även detta genom en inkråmsaffär.

Mixen av tjänster inom olika typer av borrning passade väl in som komplement till verksamheten i Sustainable Energy Solutions, Sens, som förvärvade företaget i november 2018.

Wessman Drilling Solution har sedan tidigare levererat styrd borrning åt JW Brunnsborrning och intensifierar nu samarbetet genom ett tvåårigt ramavtal gällande styrd borrning. Avtalet avser uthyrning av dubbla borrekipage, inklusive förare, och beräknas ha ett värde kring 30 miljoner kronor under avtalsperioden.

För att klara uppdraget kommer Wessman bland annat att utöka sin maskinpark för styrd borrning från ett till två ekipage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109