23948sdkhjf

Zeppelins svenska gruvdivision i nya händer

Vid årsskiftet tog Johan Gustafsson över som General Manager för Zeppelin Sveriges gruvdivision som omfattar hela verksamheten för Caterpillars gruvfordon och tillhörande utrustning på den svenska marknaden.

Johan Gustafsson har en bred bakgrund inom gruv- och stålindustrin och har de senaste tio åren drivit Cranex som nu är en del av Midroc-koncernen. Han har under sin yrkesbana främst arbetat med driftsäkerhet, underhållsutveckling och entreprenader. Inte minst hans inställning till driftsäkerhet och tydligt affärsmannaskap har vägt tung vid valet av chef för verksamheten.

– Caterpillar är världens största maskintillverkare och en ledande leverantör inom gruvindustrin. Att våra kunder ser oss som en helhetsleverantör, är deras förstahandsval och har högsta förtroende för oss är en mycket viktig del. Kunderna ska kunna känna att vi är en leverantör som de tryggt kan lita på där vi tar hand om maskinerna, bidrar med genomtänkta lösningar för deras produktion så att de kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet, säger Johan Gustafsson.

Han betonar också vikten av att möta den kommande utvecklingen av elektrifierade och autonoma maskiner inom gruvindustrin.

– Vi har en stor, viktig och intressant teknikomställning framför oss med elektrifiering av truckar, lastare och utveckling av autonoma maskiner. Våra kunder har högt ställda mål på att minska CO2-utsläppen. Vi vill vara en naturlig del i omställningen och bidra med både teknikutveckling och viljan att förändra. Det innebär att vi själva också behöver utvecklas vidare med ny teknik och kompetens, betonar Johan Gustafsson.

Han kommer att basa över en verksamhet som omfattar cirka 180 medarbetare. En av de senaste affärerna tecknades med gruvföretaget Kaunis Iron som investerat i åtta gruvtruckar Cat 777 för malm- och gråbergstransporter i järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, Pajala. De första leveranserna skedde före årsskiftet och fortsätter under början av 2021.

Hemmet finns i Sunderbyn utanför Luleå och fritiden spenderas gärna på en racingbana eller med friluftsliv som kan inrymma aktiviteter som jakt, fiske, skoterturer, promenader och jogging. Därutöver finns även plats för en inomhusaktivitet – padel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.095