23948sdkhjf

Jättesatsning i Nacka

Älta får en ny skola med tillhörande sporthallar, ett uppdrag värt 306 miljoner kronor och största skolprojektet i Nacka sedan 1970-talet.

Gamla Stavsöskolan anses vara för liten, den ska därför rivas och ersättas av en större skolbyggnad som rymmer 1 200 elever.

Hemsö har gett Peab uppdraget, som också omfattar flera nya sporthallar.

– Vi är stolta över att bygga en ny skola med tillhörande sporthallar i Älta. Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare, säger Lars Enroth, regionchef i Peab, i ett pressmeddelande.

– När Älta växer så behövs också mer skol- och idrottslokaler. Det här är en jättesatsning, vårt största skolprojekt i Nacka sedan 70-talet. Det blir en modern, flexibel och yteffektiv skola som jag hoppas ska vara fylld av bra undervisning på dagarna och kultur- och idrottsverksamhet på kvällar och helger, säger Mats Gerdau, ordförande i kommunstyrelsen i Nacka kommun, i pressmeddelandet.

Peab ska utföra uppdraget som en totalentreprenad. Byggstart sker i juni och skolan ska vara klar lagom till höstterminen 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.234