23948sdkhjf

HMB tar första kontraktet i Örebro

I vår inleder HMB Construction byggandet av 75 lägenheter, förskola och garage i Örebro – företagets första uppdrag i den snabbväxande staden.

För en dryg månad sedan kunde Leveranstidningen Entreprenad berätta om HMB Constructions etablering i Örebro, en snabbväxande stad med förväntningar om bland annat nyproduktion av 10 000 bostäder de närmaste tio åren. Läs mer här.

En välkommen julklapp för företaget kom från det kommunala bostadsbolaget Öbo i form av en beställning på 75 hyresrätter fördelade på två huskroppar i Södra Ladugårdsängen, ett helt nytt bostadsområde två kilometer söder om Örebros stadskärna. I det ena husets bottenvåning byggs en förskola med fem avdelningar. Det andra huset får en källare med garage.

– Det här uppdraget blir det allra första för HMB Constructions nyligen etablerade avdelning i Örebro, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Produktionsstarten beräknas ske våren 2021 med planerade inflyttning sommaren 2023. Fastigheterna byggs och certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Örebro har för närvarande cirka 150 000 invånare och växer med en takt omkring 2 000 personer per år. En viktig del i tillväxtplanerna är Södra Ladugårdsängen där totalt ungefär 3 000 nya bostäder ska byggas nära stadskärnan, idrottsanläggningar och naturområden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11