23948sdkhjf

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Bostäder, handel och hotell väntar nära tunnelbanan.

Järfälla kommun har gett Tricoreal markanvisning för ett nytt kvarter i centrala Barkarby, nära den kommande tunnelbaneuppgången.

– Att utveckla, bygga och förädla det här centrala kvarteret med tunnelbaneuppgång kräver hög kompetens, erfarenhet och genomförandeförmåga. Tricoreals bärande idé är väl genomarbetad och jag är mycket nöjd över att de tillsammans med oss vill utveckla Barkarby till stadsmiljö, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Kvarteret kan bland annat komma att innehålla kontor, hotell, bostäder, restaurang, handel, en återbruksgata och en integrerad tunnelbaneuppgång med biljetthall.

– Vårt kvarter Mitten är en symbol för omställningstanken. Här ska vi skapa en destination med folkliv och stadsliv tillsammans med lokala och globala hjältar. Vi är mycket glada och stolta över att få utveckla och bidra till att skapa en av Sveriges mest spännande och dynamiska platser. Vi kommer att överraska med kvarteret Mitten nu och över tid, säger Peter Johansson, Vd & Affärsutveckling, Tricoreal Projekt AB, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094