23948sdkhjf

Kollektivtrafikdagen – sista chansen…

...att boka deltagande på det stora digitala branschmötet 19 maj till lågpris!

Fram till nyårsaftonens natt, 31 december, kostar deltagandet i Kollektivtrafikdagen 19 maj 500 kronor mindre per person. Så varför inte se till att anmäla deltagande till detta helt coronasäkra branschmöte nu i stället för att betala mer sedan? Mer information och länk till anmälan, klicka HÄR!

Kollektivtrafiken har hamnat i ett ytterst svårt läge på grund av coronapandemin. Ändå måste vi så småningom komma tillbaka till tidigare nivåer på det kollektiva resandet. Hur det ska bli möjligt kommer att diskuteras på Kollektivtrafikdagen 2021 som modereras av Alexandra Pascalidou.

Torbjörn Eriksson, vd för Urbanet, har länge arbetat med åtgärder som innebär att kollektivtrafiken både kan växa och samtidigt minska kostnaderna.

– Efter pandemin kommer det att behövas strukurella föränringar och nya angreppsätt för att öka resandet och återta förlorade intäkter, alltså de som försvann under den rådande pandemin, säger Torbjörn Eriksson.

På Kollektivtrafikdagen 2021 kommer han att ge exempel på konkreta åtgärder inom såväl trafikutveckling som prissättning av resan som bidrar till att stärka kollektivtrafikens konkurrenskraft samtidigt som (regionernas) ekonomin stärks.

Hur ska det gå till efter den här förödande pandemin?

– Corona förändrade snabbt kollektivtrafikens förutsättningar vilket resulterade i minskat resande och intäktstapp.  Med några enkla grepp - som också möter kundernas behov – kan kollektivtrafiken återta stora delar av intäkterna och resandevolymerna, säger Torbjörn Eriksson.

Hur de här enkla greppen ser ut kommer Torbjörn Eriksson att leverera till alla som deltar på Kollektivtrafikdagen under programblocket Ekonomiska utmaningar och prognoser för framtiden. I samma block deltar även Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR. 

Läs mer om Kollektivtrafikdagens program här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063