23948sdkhjf

Han köper Solresor

Nu är det klart - problemtyngda charterföretaget Solresor köps av Rolfs Flyg & Buss som därmed även blir en stor aktör inom charter.

Sveriges största gruppresearrangör Rolfs Flyg & Buss förvärvar charterarrangören Solresor som tidigare i höstas begärde rekonstruktion. Solresor drabbades av akuta problem under coronapandemin och var nära konkurs. I stället inleddes en rekonstruktionsprocess som nu är avslutad i och med att Rolfs köper bolaget.

Under de senaste 45 åren har arrangören Rolfs Flyg & Buss förädlat konceptet rundresor. Nu är det dags att lyfta charterbranschen till nästa nivå, enligt företagets vd Emanuel Karlsson som nu breddar verksamheten rejält.

Det finns utrymme för förbättring i charterbranschen, uppger han. Charter kan bli mer kvalitativ, prisvärd och spännande. Genom att tillföra branschen ny och innovativ teknik ska Solresor erbjuda de allra bästa charterupplevelserna till rätt pris.

– Solresor är ett bra och starkt varumärke nära förknippat med sol-, bad- och upplevelseresor. Det står för kvalité till rätt pris och passar in i vår portfölj, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss som nu också tillträder som vd på Solresor.

Solresors verksamhet startade 1989 i Sverige och växte snabbt till en framgångsrik charterarrangör. Historiskt har Solresor varit en innovatör i branschen och var tidigt ute med både nya upplevelser och destinationer.

Sedan 1975 har Rolfs Flyg & Buss framgångsrikt arrangerat och förädlat konceptet rundresor. Idag är man Sveriges största gruppresearrangör och marknadsledande inom sitt segment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.119