23948sdkhjf

Storskogen förvärvar MJ Contractor

Företagsgruppen Storskogen stärker sin ställning inom entreprenad och infrastruktur genom att gå in som majoritetsägare i Upplands Väsbybaserade MJ Contractor med en omsättning kring 180 miljoner kronor.

Det är ett välskött och lönsamt bolag med en fin historik, lönsam affärsmodell och hög kompetens. Jag tror att bolaget kan bidra med värdefulla erfarenheter och kontakter för våra befintliga bolag inom Storskogen, säger Niclas Rundlöf Bolin, chef för segmentet Entreprenad och Infrastruktur Storskogen.

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som grundades 2012 och arbetar efter strategin att förvärva och driva företag som bedöms vara välskötta och lönsamma med ledande ställning på sin marknad. Företaget växer snabbt, enbart för i år anges antalet förvärv till 25. I dag omfattar verksamheten mer än 50 affärsenheter med totalt över 3 200 anställda – varav mer än två tredjedelar utanför storstadsregionerna – och en omsättning kring tio miljarder kronor.

MJ Contractor kommer att inordnas i segmentet Entreprenad och Infrastruktur som består av tio affärsenheter med en total omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor.

M J Contractor är ett anläggningsföretag verksamt i Stockholmsregionen med projekt inom bland annat bygg-, mark- och anläggningsarbeten. Företaget grundades 1993 av vd:n Mikael Johansson som beskriver utvecklingen de senaste åren som positiv och ser goda förutsättningar för en fortsatt uppåtgående kurva med Storskogen som långsiktig ägare.

Tillsammans med Storskogen ser jag fram emot att fortsatt kunna växa bolaget och de stora utvecklingsmöjligheter som finns på marknaden, säger Mikael Johansson.

Sedan tidigare finns bland annat Västmark Entreprenad, ett anläggningsföretag verksamt i västra Götalandsregionen, samt Nordic Drilling System i Gävle, ett entreprenadbolag specialiserat på styrd borrning under mark, i Storskogen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079