23948sdkhjf

Elva bygger i Nora

Ett nytt avloppsreningsverk ska byggas i Nora, ett uppdrag värt 151 miljoner kronor.

Det gamla avloppsreningsverket i Nora ska byggas om och ut, skopan sattes i backen i november och sommaren 2022 ska allt vara klart.

Elva ProcessAutomation AB har fått bygguppdraget.

– Det här är verkligen ett intressant uppdrag som vi fått möjlighet att genomföra. Projektet utförs som ett partneringprojekt, vilket innebär mycket stor samverkan mellan beställare och ingående parter, säger Jörgen Carlsson, marknadsansvarig på Elva ProcessAutomation AB i ett pressmeddelande.

Beställare är samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen.
– I projekt som är så komplexa och med många olika discipliner är det av största vikt att vi samarbetar med de främsta inom respektive område. Det tycker jag att vi har lyckats med i det här projektet, säger Jörgen Carlsson.

Elva ingår sedan 2017 i Norvatek Invest.

– Den här affären är jätteviktig för oss. Vi har en tydlig plan för framtiden och uppdraget vi nu fått från Nora kommun bekräftar att vi är på rätt väg. Vi är nu en given aktör för de stora uppdragen och vi kan genom våra bolag och framtida förvärv erbjuda en helhetslösning som är attraktiv på marknaden, säger Fredrik Jonsson, vd på Norvatek Invest AB, i pressmeddelandet.

Enligt Elva öppnar uppdraget upp för andra stora affärer, eftersom  avtalet innehåller optioner på liknande uppdrag i andra kommuner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094