23948sdkhjf

80 000 besökare på maskinmässa

Så har en större mässa för entreprenadmaskiner genomförts även i coronatider. 27 november stängde portarna för Bauma China där 2 867 utställare tog emot runt 80 000 besökare på en 300 000 kvadratmeter stor yta i Shanghai.

Trots den globala covid-19-pandemin och långtgående reserestriktioner genomfördes alltså årets stora asiatiska maskinmässa – Bauma China. Och dessutom med ett resultat som i varje fall Münchenmässans vd Stefan Rummel är nöjd med.

Året 2020 har haft sina speciella utmaningar, men för entreprenadmaskinsbranschen har ekonomin rullat på bra. Det är stor efterfrågan på nyskapande teknik, intelligenta och lågemitterande maskiner samt fordon med inbyggda digitala lösningar, säger Stefan Rummel.

Besökarna var huvudsakligen hemmahörande i Kina, men enligt arrangörerna utnyttjades möjligheten att besöka evenemanget online av mer än en miljon individer. Där kunde deltagarna bland annat ta del av företags- och produktinformation liksom ta kontakt med utställare genom chatt och videosamtal.

Rainer Hirsch, medlem i Herrenknechts styrelse, uppskattade möjligheten i och med att det skapade en brygga över tid och rum och möjliggjorde kommunikation och interaktivitet mellan utställare och intresserade som inte kunde ta sig till den fysiska utställningen.

Även om de kinesiska företagen dominerade stort bland utställarna var Herrenknecht långt ifrån ensam deltagare från andra länder. På plats fanns storheter som Volvo, Caterpillar, Bauer och Terex liksom nationsmontrar från Tyskland, Italien och Spanien.

Enligt Chen Ting, varumärkes- och kommunikationsansvarig för Volvo CE i Asien har mässan stor betydelse för företaget som vuxit sig extremt starkt i Kina, både under det egna varumärket, men också genom SDLG.

För Volvos del var mässdeltagandet närmast självklart, bland annat med anledning av att företaget står i startgroparna för en storsatsning på elektriska grävmaskiner i Kina. Stor efterfrågan på fossilfria maskiner och omfattande lokal produktion av nödvändiga elektronikkomponenter gör Kina till ett högprioriterat område för företagets satsning på eldrivna maskiner.

Läs mer här.

Nästa gång Bauma China slår upp portarna blir, enligt nuvarande planer, 22-25 november 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094