23948sdkhjf

Byggmaterialindustrierna skiftar vd

Anna Ryberg Ågren tar 1 februari 2021 över som vd för Byggmaterialindustrierna.

- Byggmaterialindustrin spelar en väldigt viktig roll i det hållbara samhällsbyggandet och jag är otroligt glad över att jag har fått förtroendet att få företräda hela byggmaterialindustrin i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Anna Ryberg Ågren.

Anna Ryberg Ågren kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef för den familjeägda trähusindustrin Derome, med verksamhet ”från skog till färdigt hus”. Dessförinnan arbetade hon många år på IVL Svenska Miljöinstitutet med hållbart byggande och hållbara materialval.

Med i bagaget finns kunskaper om såväl byggvarudeklarationen ebvd som om livscykelanalyser och olika miljöklassningssystem för byggnader.

– Det känns fantastiskt bra att få ombord en ledare med så gedigen bakgrund inom vår framtidsfråga hållbar utveckling och med stort kontaktnät inom samhällsbyggnadssektorn, säger Byggmaterialindustriernas ordförande Mats Öberg.

Anna Ryberg Ågren efterträder Anneli Kouthoofd som nyligen utsågs till vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF.

Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.064