23948sdkhjf

Storbyggare etablerar i Örebro

Förväntningar om fortsatt tillväxt i och kring Örebro gör att HMB Construction nu etablerar sin åttonde avdelning i Sverige i staden.

Vi har haft ögonen på Örebro under lång tid nu, och har till och med fått frågan om att etablera oss där från våra kunder. Det känns väldigt bra att få bidra till Örebros starka tillväxt, säger HMB Constructions vd Krister Karlsson.

Företagets bedömning är att det finns stor potential för en ny lokal aktör. Bland annat finns förväntningar om att stadens läge och stor bredd på utbud och efterfrågan av produkter och tjänster ska stimulera näringslivet och bidra till att 10 000 nya bostäder byggs de närmaste tio åren.

Vi har redan en del spännande uppdrag på gång och har startat rekryteringen av nya medarbetare, säger projektledaren och delägaren Jakob Akfidan.

Han ingår tillsammans med Thomas Jansson, vd och avdelningschef, samt projektledaren Robert Davidsson i den ledartrojka som ska hålla i trådarna framöver.

De har alla en mångårig karriär i byggbranschen bakom sig.

Thomas Jansson har sedan 2006 varit vd för NA Bygg och lett utvecklingen av företaget till en omsättning på över 300 miljoner kronor. Tidigare ansvarade han för Skanskas verksamhet i länet.

Robert Davidsson och Jakob Akfidan har båda med sig cirka 15 års erfarenhet från ledande befattningar inom NCC, nu senast som produktionschefer där de ansvarat för NCC:s byggverksamhet i Örebro.

HMB har haft en snabb tillväxt sedan starten för 25 år sedan. I dag har bolaget drygt 300 medarbetare och omsätter 1,4 miljarder kronor med HMB Holding och AF Gruppen som storägare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109