23948sdkhjf

KUKA byter vd

Kuka Nordic har fått en ny vd, och ny ledare för bolaget är Joacim Lorentsson. Joacim och bolagets tidigare vd Jonas Glimdén tar med bytet båda ett kliv uppåt.

Kuka Nordics tidigare försäljningschef Joacim Lorentsson har tagit ett steg uppåt i bolaget och sitter numera på vd-positionen för robottillverkarens verksamhet.

Vi befinner oss i en expansiv era för branschen med en stark digitalisering. Det känns väldigt inspirerande att leda företaget i den här tiden, säger Joacim Lorentsson.

I sin nya roll som vd kommer Joacim att leda Kukas verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.

Att ha en djup förståelse för hur man bygger digitala affärsmodeller, använder digital teknik och hjälper branschen med digitala lösningar som inkluderar robotar blir allt viktigare. Det är inom detta område som jag själv har mina tydligaste styrkor, säger Joacim.

I samband med bytet har även bolagets tidigare vd Jonas Glimdén tagit ett steg uppåt, och när Verkstäderna ringer upp Jonas berättar han att han sedan 1 augusti haft två jobb samtidigt.

– Jag har tagit ett steg rakt upp i organisationen och blivit regionschef för Europa, Mellanöstern, Afrika, Latinamerika och Indien, och under tiden som vd-skiftet för Kuka Nordic skett har jag haft två jobb samtidigt, säger Jonas till Verkstäderna.

I sin nya roll kommer Jonas fortsatt utgå från Sverige.

– Det är alltid roligt att ta sig an nya utmaningar och när företaget frågade om jag var intresserad av den här tjänsten så kändes det som att det var en ganska bra timing. Vår bransch är i en väldigt spännande fas så det är väldigt roligt att få vara med och utveckla och kunna påverka hur vi bedriver vår verksamhet, och det får jag ännu större möjlighet att vara med i nu, säger Jonas.

Enligt Jonas passar Joacim perfekt som efterträdare för Kuka Nordic.

Vi har arbetat nära tillsammans i många år och jag har svårt att föreställa mig en mer kompetent efterträdare. Han kommer att kunna fortsätta att utveckla verksamheten på rätt sätt, avslutar Jonas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.063