23948sdkhjf

NCC tar ledningen i Luleå

För ungefär 75 miljoner kronor ska NCC i fortsatt samarbete med Luleå kommun säkra vattenförsörjningen i den växande kommunen genom att lägga cirka 1,3 kilometer nya vatten- och avloppsledningar.

Den pågående utbyggnaden av vatten- och avloppsledningar i Luleå inleddes redan 2014 och beskrivs som kommunens största anläggningsprojekt genom tiderna. Projektet, som går under namnet Östra länken, syftar till att säkra vattenförsörjningen i den växande kommunen och har nu kommit fram till den tredje större etappen.

Uppdraget togs hem av NCC i form av en totalentreprenad i utökad samverkan, värd cirka 75 miljoner kronor. Arbetet har inletts enligt ett kontrakt som innehåller optioner på sex deletapper och tre pumpstationer. Hittills finns beställningar på en pumpstation samt tre av deletapperna, omfattande både projektering och produktion.

Samarbetet med NCC har fungerat väldigt bra genom åren. Vi ser tydliga fördelar både i projekterings- och utförandeskedena, i synnerhet när vi ska ta oss fram längs bostadsnära och industriellt viktiga transportleder. Tillsammans har vi hittat bra lösningar för trafik och för de besvärliga passagerna av schaktarbeten som etappen kräver, säger kommunens projektledare Ingvar Mosesson.

Målet för etapp tre är att länka ihop avloppsledningarna till Uddebo, Luleås avloppsreningsverk, samt möjliggöra fortsatt utveckling av ledningsnätet i Luleås östra delar. Bland annat berörs Svartövägen som är huvudled för transporter till framförallt SSAB och dessutom av riksintresse.

Vi har extra stort fokus på arbetsmiljö och arbetsberedningar i denna kilometerlånga etapp eftersom den innehåller många tunga lyft. Vi arbetar även med att löpande informera berörda runt projektet, minimera störningar och säkerställa att trafiken flyter på vid Luleås och SSAB:s viktigaste industritransportled, säger Erik Sandström projektchef vid NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078