23948sdkhjf

Höjdrelaterat arbete samlas i ett bolag

Vid årsskiftet går Klätterteknik och Certex samman till ett gemensamt bolag som samlar ett brett produkt- och tjänsteerbjudande inom yrkesklättring, fallskydd, utbildning, industriservice, stållinor och lyft.

För fyra år sedan blev Klätterteknik en del av Axel Johnson International, som dotterbolag till Certex. Sedan dess har de båda bolagen utvecklat ett nära samarbete, som nu ska få ytterligare näring genom en sammanslagning av de båda bolagen.

Tanken är att koncernen, genom att samla samtliga tjänster inom yrkesklättring, fallskydd, inspektion av lyftprodukter och utbildning i en ny serviceavdelning, ska kunna hitta än fler positiva samordningseffekter och upprätthålla ett bredare erbjudande till kunderna.

Det nya bolaget kommer att drivas under namnet Certex Svenska, även om Klätterteknik lever vidare som varumärke inom bolaget. Verksamheten kommer att ledas av Magnus Nordström, för närvarande vd på Klätterteknik.

I den nya serviceorganisationen kommer vi få stor effekt av sammanslagningen. Bolagens styrkor och kompetenser matchar varandra väl, vilket gör att vi kan erbjuda ett större och starkare tjänsteutbud och samtidigt komma våra kunder närmare geografiskt sätt, vilket kommer att vara positivt för både nya och befintliga kunder, säger Magnus Nordström

Klätterteknik kommer även i fortsättningen att vara placerat i Älta, strax söder om Stockholm. Även kundernas kontaktpersoner jobbar vidare på oförändrad adress och med samma telefonnummer som tidigare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094