23948sdkhjf

Lättflyttad konkross blir viktig kugge

Maskin Mekano lanserar en ny konkrossenhet och anser sig därmed vara tillbaka på allvar som leverantör av välbyggda krossanläggningar.

Den nya konkrossenheten CH440-PS är en band in/band ut version med försikt, den har också en on-board returtransportör som ska göra den kompatibel med Maskin Mekanos slutsikt SH 1503 för sluten krets.

Enheten beskrivs som en viktig kugge i Maskin Mekanos modulbaserade sortiment, där det redan finns en VSI-kross, matarstationer och siktenheter.

– Med modulbaserade maskiner får vi ner transportvikten per ekipage, kortar tiden för lastning och lossning, förenklar dispenshantering för transporter, ingen följebil behövs, förklarar vd Daniel Smedenman.

Maskin Mekano har utrustat CH440-PS med Sandviks konkross CH440.

En försikt med en svängbar (on-board) transportör sitter före krossen. Försikten tar antingen en nollavskiljning ut ur processen eller kör material by-pass till transportören under krossen, förklarar Maskin Mekano i ett pressmeddelande.

När materialet har krossats lastas det ut till en dockad sikt (SH 1503). Returen hanteras med en svängbar returtransportör (on-board).

Enligt Maskin Mekano är krossenheten lätt att transportera eftersom den kan fraktas på en jumbotrailer eller på en maskintrailer.

Krossen ska dessutom kunna lastas helt utan lyfthjälp – det ska räcka med att trailern backar in mellan maskinens stödben och när krossen står på flaket fälls benen in till tre meters bredd.

Det krävs därmed inte heller någon följebil, noterar Maskin Mekano.

Krossens hydraulaggregatet har batteripack och 24-V system, enligt Maskin Mekano innebär det att lastning och lossning kan utföras utan att ström från nät eller generator.

Maskin Mekano lyfter särskilt fram att deras modulbaserade koncept går ut på att kombinera det bästa från både de stationära och de mobila anläggningarna.

–  Ambitionen är att vårt program ska likna en stationär anläggning i produktion men ändå vara flyttbar, säger Daniel Smedenman.

Bland fördelarna nämns till exempel eldriften, de förreglingsbara styrsystemen och nödstoppsslingorna, säker etablering och avetablering, ingen demontering av maskindelar i samband med flytt, lastning och lossning utan lyfthjälp och en transportbredd på högst tre meter.

–  Vi har tagit fram det modulbaserade programmet för att vi upplever att många kunder tycker att det har blivit för mycket kompromisser i mobila maskiner. Det är trångt för service och underhåll, säger Daniel Smedenman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094