23948sdkhjf

Anställd anklagad för miljonbedrägeri

Två män står anklagade för att under sju år, systematiskt, ha förskingrat stora summor från Lego A/S. 

En man som arbetade för Lego såg till att fakturor betalades ut till en person som äger ett elföretag på den danska ön Fyn, och som enligt åklagaren under lång tid ha lämnat in ordentligt “kryddade” fakturor.  

Enligt åklagaren har de två männen genom sitt samarbete, via räkningar som var för höga i förhållande till det utförda arbetet, systematisk förskingrat miljontals kronor av Lego under sju år. 

Förutom att ha fakturerat för höga summor, ska männen även ha fakturerat tjänster som aldrig utförts. Mannen som såg till att fakturorna betalades är anställd av Lego, och han anklagas även för mutbrott.

De två männen förnekar skuld. Därför är det upp till en domstol i Kolding, på Jylland, att avgöra om de ska dömas. Ärendet inleds idag, tisdag och förväntas vara klart i januari. 

Enligt åklagaren har männen, som båda bor i Middelfart, genomfört det gemensamma bedrägeriet från augusti 2009 till november 2016. Polisens utredning har utmynnat i ett åtal som innehåller anklagelser om 63 olagliga brott. 53 av dem handlar om samarbetet mellan de två männen - och tio av brotten handlar om anklagelser mot den Lego-anställda medarbetaren. 

Dom i målet väntas i mitten av januari 2021.

Läs artikeln i sin helhet: 

Källa: plastforum.dk 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094