23948sdkhjf

Nytt förpackningspapper från Holmen

Holmen PACK, lanserade i oktober ett slätt papper för förpackningslösningar, ett nytt alternativ till MG-papper. Pappret är tillverkat av färska träfiber från hållbart brukade svenska skogar och godkänt för direktkontakt med livsmedel.

Holmen Paper breddar sitt produktområde för att nu även täcka växande behov inom konsument- och industriförpackning.

– Vi är vana att utmana traditionella marknader och vi går dit där vi känner att vi kan göra nytta.  Så arbetade vi när vi ställde om produktionen från tidningspapper till nya sorters specialpapper för böcker, magasin och direktreklam och det var mycket framgångsrikt. Produktinnovationerna som baserar sig på våra färska träfibrer gjorde att vi kunde bana nya vägar på dessa marknader, säger Tommy Wiksand, affärsutvecklingschef på Holmen Paper.

Holmen PACK kommer som svar på ett uppdämt marknadsbehov eftersom europeiska konsumenter i allt högre grad föredrar papper framför plast och många vill se en omställning till återvinningsbara pappersförpackningar, menar han.

Holmen PACK kombinerar de tryckfördelaktiga egenskaperna från ett trähaltigt papper med inslag av kraftpapprets styrka. Pappret får sin släta yta genom dubbelsidig kalandrering i tillverkningsprocessen och utmanar därmed de ensidigt maskinglättade MG-pappren som sedan tidigare finns på marknaden. Pappret har lämplig styrka för industriell användning och konvertering samt för många typer av slutanvändning hos konsument.

Som omslag eller mellanlägg hjälper det till att bevara kvaliteten under lagring och hantering av produkter. Med sin jämna, släta yta och enhetliga kvalitet kan det användas som baspapper i industriella applikationer och som ett miljövänligt substitut för poly-bagging (industriförseglade plastförpackningar som används för allt från monteringstillbehör till tidningsutskick).

Eftersom Holmen PACK är godkänt för livsmedelskontakt möter det också det ökande behovet av papper för tryckta konsumentpåsar, till exempel för torr livsmedelshantering, butikspackat bröd, frukt och grönsaker, eller påsar för sampaketering av snabbmat.

– Vår produktionsutrustning är utmärkt lämpad för kostnadseffektiv, storskalig produktion. Nu kan vi erbjuda ett hållbart alternativ till plast, säger Tommy Wiksand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078