23948sdkhjf

Norje åter till Norge

Efter tre års mer eller mindre frånvaro från den norska marknaden gör Norje nu en nysatsning i form av ett samarbete med Vreten Norge, med huvudanläggning inte långt från E18 i Skiptvet.

Med varumärken som Agrimaster, Mowi och Moheda står Vreten Norge starkt som leverantör till bland annat skogsnäringen och grönytesektorn. Genom samarbetet med Norje stärks även produktutbudet till de norska maskinentreprenörerna.

Norje Smidesfabrik utvecklar och tillverkar redskap i Sverige för hjullastare, traktorer, kompaktlastare och truckar. Företaget, som grundades 1943, har ambitionen att leverera såväl hållbara som miljöanpassade produkter, vilket lyfts fram som viktiga orsaker till det nya samarbetet.

Bland annat betonas att redskapen tillverkas i höghållfast stål, S650, för att hålla nere vikten och spara bränsle för användarna samtidigt som företaget sedan 2019 en miljöanpassad 2-komponentsfärg som utlovas minska utsläpp av lösningsmedel drastiskt. Till det kommer en femårig garanti.

Företagsledningen lyfter också gärna fram att att men lyuckats minska koldioxidutsläppen med över 200 ton genom investeringar i modern uppvärmning, värmeåtervinning, LED-belysning och el-truckar, faktorer som också uppskattas av den norske samarbetspartnern.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109