23948sdkhjf

Entreprenadföretagets kaxiga mål

En ny vd ska få Lestra Entreprenad att nå helt nya höjder.”Vi ska utveckla Lestra till Stockholms ledande anläggningsföretag”

Lestra Entreprenad fyller snart tio år, det Tumbabaserade företaget grundades 2011 och växer snabbt – det senaste året uppges vara företagets starkaste någonsin med en tillväxt på 65 procent.

Den snabba tillväxten har lett till att företaget tilldelats en DI Gasell tre år i rad och nu meddelar företaget att man tillsatt en ny vd som ska ta bolaget till ännu högre höjder.

– Lestra Entreprenad växer i raketfart och vi siktar på en miljardomsättning 2026. Vi ska utveckla Lestra till Stockholms ledande anläggningsföretag, säger Filip Stamenkovic, Lestra Entreprenads nuvarande vd och styrelseordförande, i ett pressmeddelande..

Mannen som ska ta sig an uppdraget är Robert Sumberesi.

– Det är med stor ära som jag lämnar över till Robert Sumberesi, säger Filip Stamenkovic.

Robert Sumberesi har över 20 års erfarenhet som vd, han kommer närmast från läkemedelsbranschen men har tidigare arbetat med varumärken som Stiga, Crescent/Monark och Willa Nordic.

– Först och främst är det hedrande att ta vid efter Filip Stamenkovic. Det känns väldigt kul och stimulerande att arbeta för ett företag som vill jobba och utvecklas framåt, säger Robert Sumberesi i samma pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att tillsammans med personal och styrelse ta nästa kliv i Lestras framgångsrika resa och fortsätta vara ett Gasell-företag framöver.

Avgående vd:n Filip Stamenkovic kommer att fortsätta som styrelseordförande i bolaget.

Styrelsen får också ett erfaret tillskott när Mikael Andersson, tidigare vd i Märsta Förenade, stiger in som ny ledamot.

Robert Sumberesi tillträder sin nya post den 11 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078