23948sdkhjf

NCC bygger i norr, söder och väster

58 radhus och parhus ska byggas i Kungälv, Skellefteå och Ystad, ett kontrakt värt totalt 115 miljoner kronor.

Ekeblad Bostad har gett NCC uppdraget, ett företag man redan tidigare samarbetat med – NCC har byggt likartade bostäder i bland annat Helsingborg, Halmstad, Laholm, Falkenberg och Åhus.

– Tillsammans med NCC har vi hittills byggt cirka 200 radhus enligt samma grundmodell och ser fram emot att bygga många fler. Genom en standardiserad byggprocess, stark kostnadskontroll och ytsmart design har vi skapat ett uppskattat koncept, säger Henrik Ekeblad på Ekeblad Bostad, i ett pressmeddelande.

25 radhuslägenheter ska byggas i Nybrostrand i Ystad, 16 parhuslägenheter i Ytterby i Kungälv och 17 par- och enbostadshus i Skellefteå.

I Skellefteå och Ystad kommer bygget att dras igång nu i höst, husen i Skellefteå ska klara för inflyttning i slutet av nästa år, de i Ystad i slutet av 2021.

Husen i Kungälv byggstartas i vinter och ska stå klara 2022.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Ekeblad Bostad och bygga fler av dessa populära radhus och parhus och tar med oss de erfarenheter vi har från våra tidigare projekt, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige, i pressmeddelandet.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.172