23948sdkhjf

Vd-skifte i SMP Parts

Patrik Lindqvist blir ny vd och koncernchef för SMP Parts, med tänkt tillträde under första kvartalet 2021. Han efterträder Jonas Lindström, som återgår till sin tidigare roll som produktionschef.

Patrik Lindqvist är för närvarande chef för Retail Emea på Dometic – en koncern där han under åtta år skaffat sig en gedigen erfarenhet från ett börsnoterat industriföretag. Bland annat har han jobbat med att bygga affärer nära kunden och samtidigt skaffat kunskap inom skalbar produktion, eftermarknad och sortimentsbredd. Han har också hunnit med en vända som vd för ett av Dometics dotterbolag i Tyskland. Hans kunskaper i tyska kan även komma väl till pass i hans nya roll på SMP.

– Patrik har under de senaste åren haft en mycket framgångsrik karriär på Dometic. Han har erfarenhet från ett mycket framgångsrikt börsnoterat företag där han skapat lönsam tillväxt genom att ligga nära kunden. Detta kommer att vara till stor nytta för SMP Parts och våra kunder, säger SMP Parts styrelseordförande Finn Jonsson.

Med i bagaget finns även affärsutveckling på Sandvik Materials Technology, en Masterexamen från Linköpings Tekniska Högskola och studier vid Executive Management-programmet på Handelshögskolan i Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.141