23948sdkhjf

Svenska koncernen breddar erbjudandet

Svenska koncernen Söderbergföretagen har förvärvat Formteknik i Gislaved AB. Bolaget kommer att inrymmas i koncernens affärsområde Komponenter, tillsammans med Nordic Plastics Group. 

-Det som är fint med förvärvet är att Formteknik och Nordic Plastics Group kompletterar varandra på ett enastående sätt, säger Mattias Sonnenfeld, vd och koncernchef för Söderbergföretagen, till Plastforum. 

Företagen inom Nordic PlasticGroup arbetar med mekanisk bearbetning och halvfabrikat av plast. Formteknik är leverantör av formverktyg samt formsprutade plastdetaljer, och blir ett helt nytt inslag i koncernen. 

-Förvärvet innebär att vi kommer att kunna förse våra kunder med en bredare palett av erbjudanden, säger Sonnenfeld. 

Foto: Mattias Sonnenfeld. Söderbergföretagen.

-Mig veterligen så finns det ingen annan koncern i Norden som kan erbjuda denna palett, säger han. 

Jan Tegnhammar och Per Runnstrand som nu sålt sitt bolag till Söderbergföretagen kommer tills vidare att vara kvar i bolaget i Gislaved. 

Henrik Bjurestrand, kommer även fortsättningsvis att vara vd för Formteknik i Gislaved AB 

-En viktig förklaring till varför vi väljer att lyfta in formsprutning i koncernen är att kunder som idag får sina komponenter tillverkade genom mekanisk bearbetning behöver tillgång till formsprutning när de växlar upp sin seriestorlek. Nu kommer vi att kunna behålla dessa kunder då vi även kan erbjuda dem formsprutning, säger Mattias Sonnenfeld 

  • Formteknik har 42 anställda och omsätter 83 miljoner (2019). 
  • Nordic Plastics Group har 120 anställda (tillverkning i Trelleborg och Helsingborg) och omsätter 210 miljoner (2019). 
  • Söderbergföretagen, en familjeägd koncern av företag inom industri och teknikhandel, består av fyra affärsområden. Koncernen har en omsättning på ungefär 1,2 miljarder kronor och 400 anställda.  
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079