23948sdkhjf

Mässa skjuts upp ett år

Nordbygg, som skulle gått i april 2021, skjuts fram ett år

Regeringens beslut att förbjuda större allmänna sammankomster och offentliga tillställningar får konsekvenser för mässarrangörer av många slag.

Stockholmsmässan, som redan fått ställa in både januarimässan Formex och februarimässan Stockholm Furniture & Light Fair, meddelar nu att även byggmässan Nordbygg påverkas.

Nordbygg, som redan har skjutits upp en gång och som skulle gått av stapeln 20–23 april 2021 ställs dock inte in.

Mässan skjuts i stället upp igen – det nya datumet är 26–29 april 2022.

– Vi hade aldrig kunnat ana att pandemin skulle dra ut på tiden så pass som den gjort. Nordbygg är vår största och mest internationellt präglade mässa och alla inblandade behöver därför extra lång förberedelsetid inför genomförandet. Det är därför viktigt att vi nu i god tid ger alla inblandade besked om förutsättningarna kring ett genomförande av mässan, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Enligt Stockholmsmässan har man jobbat intensivt för att kunna öppna upp under säkra förhållanden, slutsatsen blev dock att det i det rådande läget inte finns förutsättningar för att genomföra Nordbygg 2021.

– Den sammantagna nulägesbilden i Sverige och internationellt talar sitt tydliga språk och det bästa vi kan göra är tyvärr att ställa in mässan ytterligare en gång och hoppas på ett säkert och framgångsrikt genomförande 2022 istället, säger Peter Söderberg.

Nordbygg arrangeras vartannat år och brukar locka cirka 50 000 besökare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109