23948sdkhjf

Bauma China kör enligt plan

Drygt 2 800 utställare utlovas på Bauma China, som fortfarande avser att öppna portarna 24-27 november i Shanghai. Bland utställarna finns Volvo som fyller sin 5 700 kvadratmeter stora monter med maskiner från såväl Volvo som kinesiska SDLG.

Oavsett vilka inskränkningar som görs runt om i världen på grund av covid-19-pandemin så ser inte kinesiska myndigheter några större problem med större folksamlingar. Som det ser ut är även maskintillverkarna minst sagt sugna på att få en möjlighet att visa upp de senaste landvinningarna, vad gäller maskiner, utrustning och tjänster.

Sammantaget innebär det att årets Bauma China kör som planerat om inget speciellt inträffar som kullkastar planerna under de få veckor som återstår innan portarna slås upp 24-27 november. Arrangörerna lovar drygt 2 800 utställare på den cirka 300 000 kvadratmeter stora ytan och räknar med cirka 130 000 besökare.

Besökarna kommer förstås att domineras helt av kineser, men förhoppningen är att det även i coronatider ska bli en hel del besökare från andra länder, till och med från andra kontinenter. Många företag lär dock lösa närvaron med hjälp av representanter från lokala dotterbolag och återförsäljare.

Arrangörerna lyfter förstås fram deltagande av starka varumärken som Volvo CE, Caterpillar och Bosch Rexroth, men noterar också nationsmontrar från Tyskland, Italien och Spanien som tillsammans räknar in 73 deltagande företag.

Intresset från omvärlden får nu extra näring av att staten pumpar in stora summor för att bland annat få fart på konsumtionen och förbättra infrastrukturen.

Enligt Off-Highway Research förväntas till och med en ökning av maskinförsäljningen med så mycket som 14 procent i år, coronaviruset till trots.

För Volvo CE blir mässan ett tillfälle att manifestera sin närvaro genom att presentera maskiner från Volvo och SDLG sida vid sida i montern. Flera av produkterna är dessutom utvecklade i Kina, speciellt för den kinesiska marknaden.

Kina är en extremt viktig marknad för oss och genom att tillhandahålla utbudet från våra två varumärken täcker vi våra kunders behov med ett brett sortiment som kombinerar global teknologi med lokal expertis, säger Volvo CE:s vd Melker Jernberg.

Den kinesiska marknadens betydelse för Volvo framgick tydligt i den senaste delårsrapporten där det bland annat redovisades att företaget sålde betydligt fler SDLG-maskiner, enbart i Kina, under årets nio första månader än Volvomaskiner globalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.111