23948sdkhjf

Hårdare kontroller på Peabs byggen

För oss på Peab är det en självklarhet att veta vem som är på vår arbetsplats, vem deras arbetsgivare är och att de har rätt behörighet. Vi utökar vårt arbete med löpande inspektioner av de företag som verkar på våra byggarbetsplatser. Detta gör vi för att vi vill ha en sund byggbransch, säger Roger Linnér, COO på Peab.

Konkurrens på lika villkor är en avgörande faktor för byggbranschens framtid. Stora delar av branschen arbetar systematiskt för att utveckla och implementera åtgärder som säkerställer schyssta arbetsvillkor, sund konkurrens och en hållbar byggmarknad. För Peabs del har företaget identifierat utökade kontroller som ett nödvändigt utvecklingsområde och inför därför tredjepartskontroller av leverantörer enligt en ny metod.

– Vi inleder nu ett samarbete med Moxy ID Group för att på ett metodiskt sätt arbeta in en rutin som gör att vi får en bättre och mer kvalitativ uppföljning av våra underentreprenörer och dess anställda, säger koncernens säkerhetschef Peter Martin.
Moxy ID Group kommer bland annat att leverera teknisk utrustning för identitetsvalidering av ID06-kort samt genomföra arbetsplatsinspektioner.

Att få förtroendet att medverka i detta för branschen viktiga arbete är mycket stimulerande, säger Claes Rydin, vd på Moxy ID Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078