23948sdkhjf

Digital potthålskoll

Minskad administration, säkrare vägar och enklare hantering utlovas med en digital tjänst för reparationer av vägskador.

NCC har tagit fram en digital tjänst för reparationer av vägskador: Cpot. Enligt företaget är tanken att den kostnadsfria tjänsten, som lanseras i hela Norden, ska göra det möjligt för en kund som behöver få en vägskada reparerad att  ladda upp en bild, beskriva behovet och ange var skadan finns, och sedan kunna ha en direkt dialog med den person som ska utföra reparationen.

– Vårt mål är att göra det enkelt och effektivt för våra kunder att hantera sitt vägunderhåll utan onödig administration. I första hand är Cpot framtagen för våra kunder som hanterar hundratals, om inte tusentals, skador varje år, till exempel kommuner. Det finns dock en stor potential även för företag, privata kunder och entreprenörer för att effektivisera sitt underhåll av vägar och asfalterade ytor, säger John Johansson, Head of Customer Coordination, NCC Industry Asfalt, i ett pressmeddelande.

Enligt NCC ökar efterfrågan på digitala tjänster i upphandlingarna rörande reparationer av vägskador.

– Vi arbetar kontinuerligt med digital innovation för att lösa våra kunders problem, skapa en hållbar tillväxt och öka produktiviteten i vår industriverksamhet i hela Norden. Vi ser att efterfrågan och kraven också finns från de marknader där vi är verksamma, säger Daniel Teclemariam, Head of Business transformation, NCC Industry, i pressmeddelandet.

Cpot ska också bidra till ökad säkerhet, hävdar NCC.

– I takt med att cykling, resor med elskotrar och transporter med andra nya färdmedel ökar i vår stadsmiljö är det viktigt för NCC som en ledande aktör på asfaltsmarknaden att bidra till en säkrare vägmiljö. Vi för en dialog med till exempel elskoterföretag och sensorteknikföretag om hur vi genom CPOT kan hjälpa våra städer och kommuner att skapa säkra vägar och minska antalet olyckor, säger Daniel Teclemariam.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.111