23948sdkhjf

Kärcher tar över ansvaret för Holder

1 november tar Kärcher över ansvaret för försäljning av Holder-maskiner på den svenska marknaden. Nellemann Machinery kommer dock att fortsätta som service- och eftermarknadspartner.

I september 2019 förvärvade Kärcher Group den tyska tillverkaren av redskapsbärare Max Holder. En direkt följd av ägarbytet är att Kärcher 1 november tar över ansvaret för försäljning av Holder-maskiner på den svenska marknaden från Nellemann Machinery (tidigare Svenningsens).

Nellemann Machinery fortsätter att ansvara för reservdelsförsäljning och eftermarknad året ut, för att efter årsskiftet enbart kvarstå som service- och eftermarknadspartner på den svenska marknaden. Genom att skilja på datumen för övergång av försäljningsansvar för maskiner och reservdelar hoppas Kärcher att övergången ska kunna genomföras med ett minimum av störningar.

Med förvärvet av Max Holder vill Kärcher stärka sin position inom maskiner för markvård och renhållning. Bland annat talas det om ökade investeringar inom produktsegmentet som växer sig allt bredare. Samtidigt finns stora förväntningar om samordningsvinster med avseende på bland annat försäljning, service, FoU, produktion och inköp.

Holder har sin huvudetablering i Reutlingen och planerna är att uppgradera anläggningen ytterligare för att skapa ett kompetenscentrum för koncernens markvårds- och renhållningsmaskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062