23948sdkhjf

Svårare att rekrytera

Trots hög arbetslöshet på grund av coronakrisen och trots vikande investeringar i husbyggnad konstaterar Navet Analytics att mer än 85 procent av undersökta teknik- och konsultföretag uppger att det är mycket eller ganska svårt att rekrytera personal.

Bygg- och anläggningsbranschen har klarat sig förhållandevis väl även i coronatider. En undersökning som Navet Analytics gjort bland teknik- och konsultföretag bekräftar bilden.

Mer än 85 procent av de intervjuade uppgav vid den senaste mätningen att det är mycket eller ganska svårt att rekrytera personal. Vid motsvarande mätning som gjordes vid samma tidpunkt förra året handlade det om 80 procent av de svarande som hade likartade rekryteringssvårigheter.

Utvecklingen indikerar att rekryteringsläget har blivit ännu mer ansträngt. Att många teknik- och konsultföretag i byggbranschen fortsatt rapporterar om stora svårigheter att rekrytera, vittnar om en fortsatt hög aktivitet på marknaden. Eftersom de berörda företagen ligger tidigt i projektarbetet tyder svaren också på att det även ett tag framöver kommer att vara en förhållandevis hög aktivitet inom byggsektorn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.173